Το πετρέλαιο διεύρυνε την πτώση του…

  • Το πετρέλαιο έχει πέσει τώρα σχεδόν 20% από τα υψηλά στα οποία είχε βρεθεί στα τέλη Απριλίου, “μαζεύοντας” περίπου το ήμισυ του ράλι του στο παρελθόν μέρος του έτους, κυρίως λόγω του ολοένα αυξανόμενης έντασης, παγκόσμιου εμπορικού περιβάλλοντος

Το πετρέλαιο διεύρυνε την πτώση του – και βρέθηκε κοντά στην περιοχή όπου θα επικρατούν οι πωλητές – καθώς η ολοένα και πιο επιθετική εμπορική πολιτική των ΗΠΑ υποδαύλισε τους φόβους ότι ο κόσμος θα πορευόταν προς μια σημαντική οικονομική επιβράδυνση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν έως 2,6% μετά την πτώση τους κατά 5,5% την Παρασκευή. Η Κίνα «κτύπησε» με έναν μαχητικό τόνο σε ένα λευκό χαρτί που κυκλοφόρησε την Κυριακή, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για την κατάρρευση των εμπορικών συνομιλιών και λέγοντας ότι δεν θα πιεστεί σε παραχωρήσεις. Αυτό συνέβη όταν ο Λευκός Οίκος συγκλόνισε τις αγορές την Παρασκευή ανακοινώνοντας δασμούς για τα μεξικανικά προϊόντα και τερματίζοντας το χαρακτηρισμό της Ινδίας ως αναπτυσσόμενη χώρα, τερματίζοντας με αυτό τον τρόπο το καθεστώς εξαγωγών της χώρας προς τις ΗΠΑ χωρίς δασμολογικά καθήκοντα.

Το πετρέλαιο έχει πέσει τώρα σχεδόν 20% από τα υψηλά στα οποία είχε βρεθεί στα τέλη Απριλίου, “μαζεύοντας” περίπου το ήμισυ του ράλι του στο παρελθόν μέρος του έτους, κυρίως λόγω του ολοένα αυξανόμενης έντασης, παγκόσμιου εμπορικού περιβάλλοντος. Ενώ μια τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει στηρίξει κάπως τις τιμές, ο Λευκός Οίκος ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι θα ήταν πρόθυμος να διαπραγματευτεί με το Ιράν χωρίς προϋποθέσεις. Εν τω μεταξύ, αν η Ρωσία συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία για περικοπές στην παραγωγή, διαμορφώνεται ως ένας σημαντικός παράγοντας τιμών κατά τους προσεχείς μήνες.