Ο πρώην υπουργός Νίκος Μαυραγάνης και η σύζυγός του έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού σε εκλογικό κέντρο

Θύμα βίαιου επεισοδίου έπεσε ο πρώην υπουργός, Νίκος Μαυραγάνης, σε εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο Αμαρύνθου Εύβοιας.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στο protothema.gr από το νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκε η σύζυγός του Ελένη Γουρνή για τις πρώτες βοήθειες, όλα έγιναν όταν ο εκείνος πήγε με τη σύζυγό του να ψηφίσουν στην Αμάρυνθο, όπου υποψήφιος δήμαρχος είναι ο κουνιάδος του: «Με ειδοποίησαν ότι είχε γίνει διαπληκτισμός ανάμεσα στον δικαστικό αντιπρόσωπο, αλλά και στον εκλογικό αντιπρόσωπο του συνδυασμού Γουρνή ότι στελέχη της άλλης παράταξης έμπαιναν στο παραβάν και κοίταζαν ψηφοδέλτια. Μπήκα στο εκλογικό τμήμα και ρώτησα τι έγινε».

Μέσα σε λίγα λεπτά, όπως περιγράφει ο κ.Μαυραγάνης, δέχθηκε επίθεση από περίπου 15 άτομα, στελέχη και φίλους του «αντίπαλου» συνδυασμού. «Ας πούμε ότι κάτι έγινε με μένα. Στη σύζυγό μου δεν είχαν κανένα δικαίωμα να επιτεθούν. Την έσπρωξαν, έπεσε, χτύπησε στο πίσω μέρος του κρανίου και χαμηλά στη μέση. Τώρα βρισκόμαστε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας για να εκτιμηθεί η κατάστασή της. Πονάει πολύ. Θεωρώ το επεισόδιο σε ό,τι με αφορά λήξαν. Επιφυλάσσομαι όμως των δικαιωμάτων του, εφόσον κάτι έχει συμβεί στη σύζυγό μου» κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με το egmoni.gr, οπαδοί του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Δημητρόπουλου επιτέθηκαν στον κ. Μαυραγάνη, που στηρίζει ανοιχτά τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Γουρνή, ο οποίος είναι και αδελφός της συζύγου του, Ελένης Γουρνή.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ότι ο κ. Μαυραγάνης πήγε στο εκλογικό τμήμα και διαπληκτίστηκε με τον Πέτρο Σμιλάκο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δημητρόπουλου, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα βίαιης επίθεσης.

Ο Πέτρος Σμιλάκος που φέρεται ότι ενεπλάκη στο περιστατικό

Παρούσα στο περιστατικό ήταν κι η κυρία Γουρνή, που σύμφωνα με την πλευρά Μαυραγάνη, δέχθηκε επίθεση και κατέληξε στο έδαφος, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η πλευρά των οπαδών του Δημητρόπουλου ισχυρίζεται ότι ο Μαυραγάνης απώθησε βίαια τον Σμιλάκο και τον έριξε στο έδαφος. Οι ίδιοι δεν αρνούνται ότι ο πρώην υπουργός έπεσε στη συνέχεια θύμα ξυλοδαρμού.

Αρνούνται, όμως, ότι υπήρξε χειροδικία εναντίον της Ελένης Γουρνή. Λένε ότι λιποθύμησε και πέφτοντας στο έδαφος χτύπησε.