Το πάρτυ συνεχίζεται για τα “golden boys” των τραπεζών…

Οργή προκαλούν σε κάθε πολίτη αυτού του κράτους, που φορτώθηκε το βάρος της εξόφλησης των χρεών που δημιουργήθηκαν από την απληστία των golden boys των τραπεζών, οι συνεχιζόμενες οικονομικές ατασθαλείες τους, που βγήκαν πριν λίγες μέρες στην επιφάνεια.Το θράσος τους είναι άξιον απορίας, ακόμη και τώρα που ο Κυπριακός λαός καλείται να πληρώσει για όσα η δική τους απληστία και η ολιγωρία των κυβερνόντων έχουν δημιουργήσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παροχές των “golden boys” – τέως και νυν-, της Λαικής Τράπεζας, οι οποίοι ανέσχυντα δέχονταν κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους στο εξωτερικό, πέραν απο την υπερπολυτελή διαμονή τους σε junior σουίτες  Deluxe ξενοδοχείων και άλλα 650 ευρώ ημερησίως για τα ταξιδάκια τους στην Ελλάδα και 1,000 στερλίνες ημερησίως για τα ταξίδια τους στην Αγγλία.

Πιό ακριβή φαίνεται να είναι η “ταρίφα” για τα χρυσά παιδιά της τράπεζας Κύπρου: 1,000 ευρώ λαμβάνουν ημερησιως για ταξίδια τους στην Ελλάδα και 1500 ευρώ για εκτός Ελλάδος προορισμούς -Αγγλία, Ρωσία. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, δε θα μπορούσαν να διαμένουν πουθενά αλλού πέρα από το ξενοδοχείο Χίλτον, ενώ στο Λονδίνο στις χλιδάτες σουίτες του πολυτελέστατου Intercontinental Park Lane.

Δυστυχώς, γι αυτούς τους “κυρίους” το πάρτυ συνεχίζεται..

Κάποιος όμως οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά. Τι έχει να πει λοιπόν, ο κ. Γιάννης Κυπρής, σημερινός διευθύνων σύμβουλος, ο Γ. Πεχλιβανίδης – πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και οι κύριοι Ν. Καρυδάς και Χρ.Μιτσής στον Κυπριακο λαό ο οποίος θα επωμιστεί όλο το βάρος των τραπεζών;

Σιγά – σιγά όμως, όλα βγαίνουν στο φως, για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση και οι  “κύριοι” οι οποίοι ακόμα βρίσκονται στις διοικητικές θέσεις των τραπεζών αυτών, να απαλλάξουν τον τόπο απο τις χείριστες υπηρεσίες που του παρείχαν έως τώρα.

Ήρθε η ώρα όλοι όσοι ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας, είτε είναι τραπεζίτες, είτε πολιτικοί, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Όσοι ευθύνονται για την καταστροφική πορεία της κυπριακής οικονομίας πρέπει  επιτέλους να πληρώσουν.