Το μεγάλο φαγοπότι των Κυπριακών τραπεζών

Η Κυβέρνηση Χριστόφια και ο ‘’άνθρωπος’’ τους,  Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας , ‘’υποχρέωσαν’’ πριν λίγο καιρό τον τέως διοικητή της τράπεζας Κύπρου Ανδρέα Ηλιάδη και τον διοικητή της Λαικής Τράπεζας Μιχάλη Σαρρή, να παραιτηθούν από τα καθήκοντα τους.

Νομιζόμενοι ότι δεν θα αποκαλύπτονταν οι τεράστιες ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τα ελληνικά ομόλογα και δεν θα αποκαλύπτονταν οι φούσκες τραπεζικών  χρεογράφων με θύματα εξαπατημένους Κύπριους πολίτες.

Στο συμβούλιο της τράπεζας Κύπρου, δεν παρευρίσκονταν μόνο οι παρά πάνω υπεύθυνοι αλλά συμμετείχαν επίσης, κι άλλα μέλη της διοίκησης τα οποία έπρεπε να παραιτηθούν. Για παράδειγμα, στο προαναφερθέν συμβούλιο συμμετείχε ο Γιάννης Κύπρης, ο οποίος είναι ο σημερινός αντικαταστάτης του Ανδρέα Ηλιάδη της τράπεζας Κύπρου. Επίσης, είχε παραβρεθεί ο Γιάννης  Πεχλιβανίδης και άλλοι διοικούντες της Τράπεζας Κύπρου.

Προκαλούμε τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Πέτρο Κληρίδη, να διεξάγει ποινική έρευνα. Καλό θα ήταν να σταματήσουν οι κυβερνόντες να ισχυρίζονται ότι κάνει έρευνα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τραπεζών.

Η εξαπάτηση του Κυπριακού λαού υπολογίζεται σε χρήμα κάποια δισεκατομμύρια ευρώ  που χρίζει παραδειγματικής τιμωρίας.