«Το μήνυμα του χθεσινού δημοψηφίσματος πρέπει να ηχήσει εις `ώτα ακουόντων`»

Το μήνυμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα θα πρέπει να ηχήσει εις «ώτα ακουόντων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δήλωσή του στη Βουλή τη Δευτέρα και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας στην ΕΕ που οδηγούν σε ύφεση, ανεργία, κοινωνική δυστυχία και σε χάσμα μεταξύ πλούσιου Βορρά και φτωχού Νότου».

«Το μήνυμα του χθεσινού δημοψηφίσματος πρέπει να ηχήσει εις `ώτα ακουόντων`», σημείωσε. Για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη, είπε, προσθέτοντας «με πολιτικές επενδύσεων, ανάπτυξης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικής συνοχής».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, «αναμένουμε τη συνομολόγηση μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με επίδειξη από τους θεσμούς της αναγκαίας κατανόησης και της επιβαλλόμενης αλληλεγγύης που είναι θεμελιακή αρχή της ΕΕ».

«Σε αυτή τη συμφωνία θα πρέπει να ρυθμίζεται η δημοσιονομική προσαρμογή, με σεβασμό στην κοινωνική συνοχή και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, ενώ θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πακέτο και πρόνοιες για χρηματοδότηση της ανάπτυξης».

Εξέφρασε παράλληλα «την ολόψυχη συμπαράστασή μας προς τον αδελφό ελληνικό λαό».