Ο Υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Τόκιο της Ιαπωνίας όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών της σχέσεων με τις χώρες της Ασίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η επίσκεψη στοχεύει επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με αυτές τις χώρες σε πολυμερές επίπεδο για αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον Ιάπωνα ομόλογο του Fumio Kishida, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, οι σχέσεις Ιαπωνίας-ΕΕ και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής της Ιαπωνίας και τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ιαπωνίας-Κύπρου, ενώ κατά την εκεί παραμονή του θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 10 Ιουλίου.