Το Κ.Οικολόγων καλεί τον Πρόεδρο «να κωφεύσει στις κομματικές απαιτήσεις»

Το κίνημα Οικλόγων εκφράζει τη στήριξη στην ιδέα για διορισμό τεχνοκρατών στα συμβούλια -τουλάχιστον- των κρίσιμων ημικρατικών οργανισμών (ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, Αρχή Λιμένων).

Με ανακοίνωση, το Κίνημα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «να κωφεύσει στις κομματικές απαιτήσεις», αναφέροντας πως «υπό τις συνθήκες ο διορισμός τεχνοκρατών είναι η καλύτερη επιλογή».

Εκφράζουν ανησυχία καθώς, όπως αναφέρει, «εξελίσσεται πάλι το γνωστό παιγνίδι του πάρε-δώσε μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης».

«Μαθαίνουμε ότι πάλι ετοιμάστηκαν κομματικές λίστες μέσα από διαδικασίες εσωκομματικής πελατειακής εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών και διατήρησης εσωκομματικών ισορροπιών», προσθέτει.

Είναι φανερό, συμπληρώνει το Κίνημα Οικολόγων, ότι «κάποιοι που ασχολούνται με την πολιτική δεν έχουν λάβει τα μηνύματα των καιρών. Προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στον τόπο και καταστρέφουν κάθε ελπίδα για αξιακή αναγέννηση της χώρας».

Να τερματιστεί η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακκούγιου

Εξάλλου, με αφορμή το χθεσινό σεισμό, το Κίνημα Οικολόγων καλεί τις κυβερνήσεις των Ελλάδας και Κύπρου άλλα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσουν επιτακτικά τον τερματισμό της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακκούγιου λόγω της σεισμικότητας της περιοχής.