Στυλιανίδης: Αχρείαστες οι αντιπαραθέσεις τις μέρες γιορτών

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, χαρακτηρίζει αχρείαστες και εκτός κλίματος, τις όποιες αντιπαραθέσεις, ειδικά στο εθνικό θέμα, τις μέρες των γιορτών, ειδικότερα, όπως σημειώνει, «όταν οι εξελίξεις στην Τουρκία δημιουργούν συνθήκες ασαφείς και απροσδιόριστες».

«Είναι ακριβώς τούτες τις ώρες που η ενότητα πρέπει να επιδεικνύεται και να προέχει των επιμέρους απόψεων και τακτικών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης.

Αναφέρει επίσης ότι «είναι αδιανόητο να θεωρείται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προωθεί τη διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης όταν είναι από όλους αποδεκτό ότι αυτή η προοπτική είναι η καταστροφικότερη για τον τόπο και για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους»

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως γνωστόν, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες – οι οποίες γίνονται αποδεκτές από τη διεθνή κοινότητα – και με την πλήρη ενημέρωση και συμπαράσταση του Εθνικού Συμβουλίου επιχειρεί την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών και, το συντομότερο, την προοπτική κατάληξής τους».