Το Κυπριακό στο επίκεντρο των συζητήσεων Αναστασιάδη – Τσίπρα

Επίκεντρό της συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα είναι το Κυπριακό.

Παράλληλα η συζήτηση θα γίνει παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζία, ο οποίο ενημέρωσε τους δύο για την επίσκεψη του στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη Ερτογάν στην Αθήνα, Τσίπρας και Αναστασιάδης συμφώνησαν πως η ελληνική κυβέρνηση θέσει το ζήτημα της προετοιμασίας μια διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό που όμως θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη κυρίως στα ανοικτά ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

“Εσείς βγήκατε πρώτοι από το Μνημόνιο τώρα θα βγούμε και εμείς ” είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιπλέον, Χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με τον Αραβικό Κόσμο για τη σταθερότητα και τη ευημερία της περιοχής.

Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται μια εθνική γραμμή για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί και με τη συνεργασία των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην οικονομία ο κ. Αναστασιάδης είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία εξόδου από τα Μνημόνια.