Κουκουμά προς Γεάδη: Είναι απαράδεχτο το ότι βρίσκομαι εδώ και να συζητώ με ένα τέτοιο κόμμα

Κόντρα μεταξύ της βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύης Κουκουμά και του Εκπροσώπου τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη.

Φιλοξενούμενοι στην μεσημεριανή εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση”, έγινε συζήτηση για το θέμα του ψηφίσματος της Βουλής κατά της ενίσχυσης της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Ξεκινώντας την συζήτηση, ο κ. Γεάδης ερωτηθείς για την αντίδραση του ΕΛΑΜ στο ψήφισμα, ο ίδιος είπε πως “δεν χαιρόμαστε με την ακροδεξιά. Εμείς βλέπουμε τι κάνει το ΕΛΑΜ στην Κύπρο. Φυσικά είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει την Παρασκευή εάν και εφόσον πάει στην Βουλή των Αντιπροσώπων”.

Ο λόγος όπως εξήγησε ο κ. Γεάδης που αντέδρασε το ΕΛΑΜ είναι διότι “έστω και έμμεσα, υπάρχει στοχοποίηση του ΕΛΑΜ. Μιλάει για το κατά πόσο υπάρχουν συνεργασίες της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Εμείς λέμε ότι συνεργαζόμαστε με την Χρυσή Αυγή, δεν το αποκρύψαμε ποτέ. Άλλωστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός συνεργάζεται με την Νέα Δημοκρατία, το ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ ή τον Σύριζα”.

“Τα προβλήματα του συγκεκριμένου ψηφίσματος είναι η επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύουν κάποιοι για συγκεκριμένες ιδεολογίες, για συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα. Παράδειγμα, θα μπορούσε να μπει μέσα για κόμματα που υποστηρίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα κάτι το οποίο δεν ενστερνίζεται το ΑΚΕΛ και δεν θέλει να πάει κάτι τέτοιο στην Βουλή. Έχει υπάρξει εισήγηση από άλλα κόμματα και έχει αντίδραση το ΑΚΕΛ” σημείωσε ο κ. Γεάδης.

Κληθείς να σχολιάσει η κ. Κουκουμά ανέφερε πως “διερωτώμαι πραγματικά αν υπάρχει τέτοια άνεση για να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο. Το να λέει ότι είναι ένα εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα. Όλοι αναγνωρίζουμε τι σημαίνει εθνικιστικό και αν θέλουν να το επαναγάγουν στο εθνικό, είναι πολύ διαφορετικό και να το κατανοήσουν”.

“Εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα Εθνικιστικό Κόμμα που συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται και έχει τις πολιτικές που έχει ακριβώς με όλους που έχει στην Ευρώπη” σημείωσε η κ. Κουκουμά.

Αξιοσημείωτο είναι η δήλωση της κ. Κουκουμα, ότι είναι “απαράδεχτο το ότι βρίσκομαι εδώ και να συζητώ με ένα τέτοιο κόμμα” με τον παρουσιαστή της εκπομπή να αντιδράει και να διευκρινίζει στην κ. Κουκουμά πως από χθες το ήξερε ότι θα ήταν και ο κ. Γεάδης

Δείτε ολόκληρο το βίντεο: