Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος

Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος, μια από τις πλέον αγαπημένες κωμωδίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου από τους Νίκο Τσιφόρο και Πολύβιο Βασιλειάδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια ανεβαίνει στο θέατρο “Αλέκος Αλεξανδράκης” με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Είναι ένα έργο που όλοι έχουμε αγαπήσει, όλοι έχουμε γελάσει με τις αθάνατες ατάκες του και τραγουδήσει «Ένα χρυσόψαρο μεσά στη γυάλα». Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο στα τέλη της δεκαετίας του ’50, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, και το 1960 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Είναι μια γνήσια κωμωδία παρεξηγήσεων που μας μεταφέρει σε μια Ελλάδα του χθες, που έχει στοιχεία απ’ την Ελλάδα του σήμερα. Απ’ τη μια ο έρωτας, αλλά κι απ’ την άλλη τα «κόκκινα ντοσιέ», τα σκάνδαλα και οι απάτες συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην ελληνική μας πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά- κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Μουσική επιμέλεια: Μάρω Θεοδωράκη

Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Σπύρος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Τζένη Μπότση, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μάκης Πατέλης, Τσουχνικά Δήμητρα, Βασίλης Κετσιλής, Ηρώ Πεκτέση, Νίκος Πετράκης και η Κάκια Ιγερινού

Συνεχίζεται και αυτή η χρονιά η φιλοξενία 30 ανέργων την ημέρα σε όλες τις παραστάσεις, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ»

Κυψέλης 54, ΑΘΗΝΑ-

τηλ: 210-7707227, 210-8827000