Το κλειδί για το επόμενο «ξέσπασμα» του bitcoin μπορεί να βρίσκεται στην αναζήτηση μέσω Google

Έναν αρκετά εύκολο τρόπο για να παρακολουθήσει κανείς τις μελλοντικές κινήσεις του bitcoin εντόπισε ο αναλυτής και ενας εκ των ιδρυτών της DataTrek Research, Nick Colas.
Σύμφωνα με αυτόν, το «μυστικό» κρύβεται πίσω από τις αναζητήσεις στο Google.

Με την εξέταση του αριθμού των ατόμων που ψάχνουν για τη λέξη «bitcoin» στο Google, έχουμε μια αρκετά καλή αίσθηση του συνολικού ενδιαφέροντος, δήλωσε στο CNBC ο αναλυτής.

Τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς τις τάσεις των τιμών τις τελευταίες 90 ημέρες, όπου το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει στο επίπεδο των 10.000 δολάριων από το ρεκόρ των 20.000 που βρέθηκε τον Δεκέμβριο. “Έτσι και οι αναζητήσεις για το Bitcoin έχουν υποχωρήσει. Τα επίπεδα ενδιαφέροντος δείχνουν πότε το bitcoin έχει αυτά τα μεγάλα ξεσπάσματα”, σύμφωνα με τον Colas.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου, με τη τιμή του bitcoin να σημειώνει ρεκόρ ανόδου, αυξήθηκαν ραγδαία και οι τάσεις αναζήτησης. Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Αυτή η αυξητική αναζήτηση για τον όρο «bitcoin» οδήγησε σε έναν αυξανόμενο αριθμό πορτοφολιών που σχηματίστηκαν, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει κάποιος με ασφάλεια τα bitcoin.

Λίγες μέρες αργότερα όμως, οι τιμές του bitcoin κατέρρευσαν και το ίδιο συνέβη στις αναζητήσεις.

Παρά την πτώση που σημειώνει το bitcoin το τελευταίο διάστημα πάντως, ο Colas, ο οποίος έχει αγοράσει το γνωστό κρυπτονόμισμα, δεν πιστεύει ότι χρειάζεται πανικός, αφού όπως λέει η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το κρυπτονόμισμα έχει πολλές προοπτικές μακροπρόθεσμα.