ΠτΔ: Οι επόμενες μέρες, θα είναι μέρες σκληρής δουλειάς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του απευθυνόμενος στο κόσμο, φίλους και υποστηρικτές που συγκεντρωθηκαν στο κεντρικό επιτελείο της Λευκωσίας, τόνισε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες σκληρής δουλειάς:


«Είμαι εδώ για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα όσα έχετε πράξει έτσι ώστε ο λαός να μας δώσει την ισχυρή εντολή που διασφαλίζει την επόμενη Κυριακή την συνέχιση μιας πορείας που όλοι οι πολίτες μαζί με εμάς ξεκινήσαμε το 2013 ανορθώσαμε την οικονομία, διασφαλίσαμε και προχωρούμε στην απόλυτη διασφάλιση του εκσυγχρονισμού του κράτους, έχουμε μια σταθερή ανάπτυξη, δημιουργούμε ένα κράτος που είναι απόλυτα σεβαστό από τους γείτονες αλλά διαδραματίζει και σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην περιοχή όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά γενικότερα αναβαθμίζει και πραγματικά κάνει τον καθένα από εμάς περήφανο γιατί μπορεί να ενασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, τους ενεργειακούς του σχεδιασμούς χωρίς τα οποιαδήποτε προβλήματα».

«Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σαν αντιπάλους όλων μας τα προβλήματα του λαού και αυτό θα πράξουμε και είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα αγκαλιάσει την προσπάθεια, που μέσα από την ενότητα που επιδιώκουμε καταβάλλουμε» συνέχισε.

Επανέλαβε ότι «όπως πολιτευτήκαμε την προηγούμενη πενταετία, σαν Κυβέρνηση όλων ανεξαίρετα των πολιτών της Δημοκρατίας, έτσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία εάν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του».

«Οι επόμενες των ημερών πρέπει να είναι ημέρες σκληρής δουλειάς και από δικής μας πλευράς και από δικής σας ακόμη πιο έντονης προσπάθειας» είπε.

Αναφερόμενος στο μεγάλο ποσοστό αποχής, είπε ότι «για αυτό και ήταν η εμμονή μας μην εφησυχάζετε, οι δημοσκοπήσει μπορεί να καταγράφουν προτιμήσεις αλλά δεν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης. Βεβαίως η κάλπη δικαίωσε τις δημοσκοπήσεις, η ισχυρή εντολή δόθηκε, όμως δεν είναι το τέλος της προσπάθειας για αυτό και προς όσους θεώρησαν ως δεδομένη τη συμμετοχή μας στον δεύτερο γύρο θέλω να ελπίζω ότι την ερχόμενη Κυριακή να κατανοούν ότι χωρίς θετική ψήφο δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε ότι σημασία έχει ότι «από αύριο το πρωί πρέπει να πιάσουμε δουλειά, να περάσουμε τις θέσεις μας που είναι καλά γνωστές, να διευρύνουμε την κοινωνική συμμαχία που θα μας δώσει το αποτέλεσμα που η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύω του κυπριακού λαού προσδοκά στις 4 του Φλεβάρη».