Το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Ύστερα από πρόταση της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, η Διάσκεψη των Προέδρων του Σώματος, αποφάσισε να φέρει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην επόμενη σύνοδο του Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, η Διάσκεψη των Προέδρων, όλων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, αποφάσισε να ζητήσει, τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλώσεις σχετικά με τον απαράδεκτο τερματισμό της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Αυτή η διαδικασία αποτελεί την κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου, με τους ευρωβουλευτές να συζητούν και να εγκρίνουν σχετικό ψήφισμα.

Το κείμενο της προφορικής ερώτησης που θα υποβληθεί επεξεργάζονται ευρωβουλευτές διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Χουντής ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Ουμανιτέ και Πρόεδρος της Ένωσης για την Πολυφωνία του Τύπου, Πατρίκ ΛεΧιουαρικ .