Το κινητό πλέον φτιάχνει και καφέ…! (Video)

Από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές και αργότερα τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones, συσκευές που πάντα εντυπωσίαζαν με τις δυνατότητες τους ειδικά τους μη μυημένους στις τεχνολογικές εξελίξεις, η συνήθως καταληκτική και με περιπαικτική διάθεση παρατήρηση ήταν: «καλά όλα αυτά, αλλά καφέ φτιάχνει;».

Πλέον η Nespresso απαντά θετικά στο «προαιώνιο» ερώτημα, παρουσιάζοντας μια καφετέρια που συνδέεται με το smartphone και επιτρέπει την παρασκευή του καφέ απλά με ένα άγγιγμα στην οθόνη μιας έξυπνης φορητής συσκευής.

Η νέα μηχανή Prodigio δίνει στον κάτοχό της τη δυνατότητα να ετοιμάζει τον καφέ του από μακριά, να ενημερώνεται όταν εξαντλούνται οι αγαπημένες του ποικιλίες καφέ, καθώς και να λαμβάνει ειδοποίηση όταν η μηχανή χρειάζεται καθαρισμό από τα άλατα ή όταν είναι γεμάτος ο κάδος με τις χρησιμοποιημένες κάψουλες.

Μέσω Bluetooth, η Prodigio συνδέεται ασύρματα με το smartphone ή το tablet και την ομώνυμη εφαρμογή της Nespresso για iOS και Android, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του χρήστη. Η νέα έξυπνη μηχανή καφέ κάνει τη ζωή του χρήστη ευκολότερη, καθώς μεταξύ άλλων προσφέρει αυτόματη εκχύλιση σε δεδομένη χρονική στιγμή και απενεργοποίηση, υπενθύμιση αφαίρεσης καθαλατώσεων, ειδοποίηση άδειου δοχείου νερού και ειδοποιήσεις σφάλματος ή συντήρησης.

Η νέα μηχανή καφέ της Nespresso διατίθεται σε δύο μοντέλα, με ενσωματωμένο ή μη το ειδικό δοχείο παρασκευής αφρόγαλου (Aeroccino 3). Αλλά και για όσους προτιμούν να πίνουν τον καφέ τους χωρίς γάλα, η Prodigio παρέχει πολλαπλές ρυθμίσεις και τη δυνατότητα να σερβίρει δόσεις ristretto, espresso ή lungo.