Νερό προς ένα παραλιακό εμπορευματοκιβώτιο !!!

Στην παραλία του χωριού Κίτι, στη Λάρνακα, κάποιος τοποθέτησε πολύ στρατηγικά ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο (Container) στην πλευρά του δρόμου που έχει αμμουδιά και με απρόσκοπτη θέα το απέραντο γαλάζιο.

Δεν θέλω να εξετάσω αν αυτό το εμπορευματοκιβώτιο θα χρησιμοποιηθεί σαν παραλιακό εξοχικό κατάλυμα κάποιας οικογένειας ή σαν πυρήνας επέκτασης κάποιου μελλοντικού παραλιακού μπαρ ή καφετέριας. Ούτε αν έχει οποιαδήποτε άδεια για να υπάρχει εκεί.

Ούτε θα ασχοληθώ να μάθω το όνομα του κατόχου του εμπορευματοκιβωτίου. Δεν φταίει αυτός που έβαλε τα «μέσα» του ώστε οι αρχές του χωριού να τον αφήσουν να κάνει ότι έκανε.

Capture

Θα ασχοληθώ όμως – και πολύ μάλιστα – με το γιατί οι οποιοιδήποτε υπεύθυνοι θεωρούν πως το εμπορευματοκιβώτιο αυτό έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα να πάρει καθαρό και πόσιμο νερό από την ύδρευση της κοινότητας και με κανονικό οικιακό μετρητή (ρολόι) παρά τα τόσα σπίτια της περιοχής Σοφτάδων του χωρίου Κίτι.

Και επίσης, θα ασχοληθώ για την πόση ευκολία μετέφεραν από το πουθενά το πολύτιμο νερό στο εμπορευματοκιβώτιο, ενώ ο αγωγός με το πόσιμο νερό περνά μόλις μερικά μέτρα από τα σπίτια των Σοφτάδων.

Τα σπίτια αυτά (σήμερα αριθμούν πέραν των είκοσι) έχουν χτιστεί από το 1996 ( πριν 20 χρόνια) με κάθε νομιμότητα και με όλες τις άδειες και πληρώνουν κάθε χρόνο όλους τους φόρους τους. Όλο αυτό τον καιρό οι κάτοικοι στα νόμιμα αυτά σπίτια αγοράζουν και κουβαλούν με παγούρια το καθαρό και πόσιμο νερό για τις ανάγκες των σπιτιών τους.

Capture

Από την έλλειψη καθαρού και πόσιμου νερού νοσηλεύτηκαν κάτοικοι με μόλυνση από Λεγεωνέλλα.

Ενώ οι συνεχείς παρακλήσεις, αιτήσεις, απαιτήσεις των ιδιοκτητών προς όλες τις αρχές και υπεύθυνους για ύδρευση των οικιών τους, βρίσκουν μέχρι τώρα μόνο ώτακωφεύοντα και στάσεις αρνητικές με γελοίες απαντήσεις που στερούνται κάθε λογικής και σοβαρότητας, έρχονται οι «υπεύθυνοι» του χωριού και οι «υπεύθυνοι» της επαρχίας και οι «υπεύθυνοι» της υδατοπρομήθειας και τροφοδοτούν με καθαρό και πόσιμο νερό ένα εμπορευματοκιβώτιο τοποθετημένο στην αμμουδιά της παραλίας.

Για ποιο σεβασμό ποιας αξίας ανθρώπινης ζωής και για ποια ίση μεταχείριση πολιτών και για ποιο δίκαιο άραγε να πιστέψουμε τους άρχοντες πολιτικούς – διοικητικούς – δημόσιους ή κοινοτικούς που ζητούν με θράσος την ψήφο μας.

Αγαπητοί υποψήφιοι,

Απαντήστε αν θέλετε. Απαντήστε αν μπορείτε. Απαντήστε ΑΝ μας σέβεστε.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΑΚΙΑ ΟΜΟΡΦΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΕ ΕΡΓΑ.

Δρ Ανδρέας Τάνος