Το κινητό μπορεί να δημιουργήσει ακμή;

Κι όμως, το κινητό σου μπορεί να γίνει ο εχθρός της επιδερμίδας του προσώπου σου…
Έχεις παρατηρήσει ότι μερικές φορές όταν μιλάς για ώρες στο τηλέφωνο με το ακουστικό κολλημένο στο πρόσωπο σου εμφανίζονται μικρά σπυράκια στο πηγούνι σου; Σίγουρα η ακμή στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να συνδέεται με κάποιο ορμονικό πρόβλημα, υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να φταίει και η… στενή σχέση με το κινητό σου!

Σύμφωνα με δερματολογικές έρευνες η τριβή από το τηλέφωνο στην επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει ένα είδος ακμής που ονομάζεται «machanica» και να εμφανιστούν στο πρόσωπο σου μικρά σπυράκια, ειδικότερα σε περιοχές που έχεις τη συσκευή κολλημένη επάνω, όπως δίπλα από το αυτί ή στο πιγούνι.

Και υπάρχει εξήγηση: το τηλέφωνο είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, αφού το ακουμπάμε παντού ,μαζεύονται μικρόβια και βακτήρια και δεν το απολυμαίνουμε σχεδόν ποτέ! Πέραν από τα μικρόβια από το εξωτερικό περιβάλλον, στο κινητό μας μαζεύεται λίπος από τις εκκρίσεις σμήγματος της επιδερμίδας μας και έτσι όταν το έχουμε κολλημένο στο πρόσωπο μας για αρκετή ώρα μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να μπλοκάρει τους πόρους.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τη δημιουργία μολύνσεων από το κινητό σου;

Να το καθαρίζεις συχνά με ειδικά απολυμαντικά προϊόντα ειδικά για οθόνες και ηλεκτρονικές συσκευές.
Να πλένεις συχνά το πρόσωπο σου.
Να χρησιμοποιείς handsfree ή ακουστικά.
Ή απλά… να στέλνεις περισσότερα μηνύματα!