Το “κίνημα των 11” χωρίζει σε στρατόπεδα το ΕΥΡΩΚΟ

«Βράζει» το ΕΥΡΩΚΟ, με στελέχη του κόμματος να στηρίζουν τον Γιώργο Λιλλήκα και τον πρόεδρο Δημήτρη Συλλούρη να κάνει λόγο για «ποδηγέτηση» των ψηφοφόρων.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος,  Στέλιος Αμερικάνος , μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Λιλλήκα δήλωσε… «Στα πλαίσια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κόμματος για ψήφο κατά βούληση στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές οι Νίκος Κουτσού, Στέλιος Αμερικάνος, Ελένη Βραχίμη, Στράτος Παναγίδης, Γιάννης Κουλουντής,  Αλέκος Νικολάου, Αλέκος Πατσαλίδης, Νίκη Παντελίδου, Νεόφυτος Χρυσοχόος, Γιάννης Κοζάκος και Νεόφυτος Ησυχίου συνεπικουρούμενοι από μια πλειάδα άλλων στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του Ευρωπαϊκού Κόμματος δηλώνουμε την πλήρη στήριξη μας στην υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα».

Υποστηρίζοντας το «κίνημα των  11» , ο κ. Αμερικάνος δήλωσε ότι ο Γιώργος Λιλλήκας έχει συνταχθεί με την πλειοψηφία του λαού στην κρισιμότερη ώρα της σύγχρονης ιστορίας του, το δημοψήφισμα του 2004. Σε αυτή τη γραμμή παρέμεινε έκτοτε, συνεπής και αταλάντευτος, σε όλα τα θέματα και στο μέγιστο ζήτημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης… Οι πιο πάνω συγκλίσεις μας φέρουν στο πλευρό του Γιώργου Λιλλήκα που είναι πράξη ευθύνης, εντιμότητας και πολιτικής συνέπειας. Δεν κρυβόμαστε. Θα δώσουμε την μάχη για την εκλογή του με ήθος,  επιχειρήματα και πλήρη σεβασμό στην διαφορετική άποψη και στους υπόλοιπους υποψηφίους».

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρη, καταγγέλλει την ενέργεια των στελεχών να στηρίξουν τον Γ. Λιλλήκα. Σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων… «Η ομαδοποίηση που επιχειρείται από κάποιους για ποδηγέτηση των ψηφοφόρων του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, είναι αντίθετη με την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο ως μια διασπαστική ενέργεια.

Η απόφαση για ψήφο κατά βούληση δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να ομαδοποιεί στελέχη του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ υπέρ οποιουδήποτε υποψηφίου. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα εκλογικά συμφέροντα οποιουδήποτε υποψήφιου, εκθέτοντας έτσι το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Η οικειοποίηση των συμβόλων, του ονόματος και των στελεχών του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εκλογικά συμφέροντα του οποιουδήποτε δεν θα γίνει αποδεχτή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ σε κομπάρσο της πολιτικής και σκαλοπάτι για τον οποιοδήποτε μνηστήρα της εξουσίας».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος  Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους του δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» και τόνισε τη μεγάλη του «χαρά και ικανοποίηση γιατί ο στόχος που έχουμε θέσει από την αρχή, να προωθήσουμε την ιδέα της ενότητας, όχι σε επίπεδο κομμάτων αλλά σε επίπεδο ανθρώπων και σε επίπεδο πολιτών, ολοένα και επιτυχαίνει.

Η ενότητα γίνεται πραγματικότητα. Πετυχαίνουμε να συσπειρώσουμε δυνάμεις και ανθρώπους από όλους τους κομματικούς και ιδεολογικούς χώρους,  γύρω από μια