Στουρνάρας: “Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών”

“Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών” υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στο ζήτημα της κατάργησης των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά.

Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό σημείωσε ωστόσο πως “όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της”.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε πως “πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, πρέπει όμως να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο γενικότερα, που είναι κομμάτι των 13,5 δισ. Άρα για τα 2,5 δις περίπου από το φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της”.

Σχετικά με τις διαφορετικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι “θα τις δούμε όλες. Άλλωστε, εγώ πιστεύω στον διάλογο. Αλλά κυρίως πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας. Γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και τα έχουμε ψηφίσει”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως πολύ θετική την έγκριση απο τη γερμανική βουλή της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.