Το Κίνημα Οικολόγων διαφωνεί με τη πώληση του χρυσού

Το κίνημα Οικολόγων, δια της εκπροσώπου τύπου του Κινήματος Ελένης Χρυσοστόμου, εξέφραασε σήμερα τη διαφωνία τους με το «ξεπούλημα», όπως το χαρακτηρίζουν, των αποθεμάτων χρυσού της Κύπρου.

«Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί μεγάλο λάθος, υπό τις παρούσες συνθήκες, να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας στην πώληση του κυπριακού χρυσού», ανέφερε η Ελένη Χρυσοστόμου, λέγοντας ότι «η ενέργεια αυτή υποθηκεύει τις ελάχιστες δυνατότητες που απέμειναν στη χώρα μας για πιθανή αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης εκτός ευρωζώνης».

«Με το πρόβλημα της αντιμετώπισης του προβλήματος της στάσης πληρωμών, επιχειρείται η περαιτέρω συρρίκνωση των εθνικών οικονομικών πόρων» πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος.

Ανέφερε ακόμη ότι δημιουργεί αίσθηση η αντίδραση της Κυβέρνησης στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν και υπενθύμισε ότι πριν από λίγους μήνες, όταν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε προτείνει κάτι τέτοιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στάσης πληρωμών σημειώθηκε λυσσαλέα αντίδραση από την τότε αντιπολίτευση.