Το ζεύγος Αριστοδήμου εφεσίβαλε το διάταγμα κράτησης του

Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου και η σύζυγος του Ρούλα μέσω των νομικών τους συμβούλων, προχώρησαν σε έφεση για το οκταήμερο διάταγμα κράτησης τους .

Η 8ημερη κράτηση τους δ ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο αλλά λόγω των διαφόρων επιπλοκών στην υγεία του κ. Αριστοδήμου, οι εξεταστές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να λάβουν κατάθεση από τον ίδιο, αλλά ούτε και από την τεχνικό του δήμου η οποία επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το περασμένο Σάββατο.

Ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου εκτιμούν ότι ίσως να χρειαστεί τελικά, να ζητηθεί από το επαρχιακό δικαστήριο να εκδώσει νέο διάταγμα κράτησης των υπόπτων με δεδομένο ότι δεν θα έχουν συμπληρωθεί οι έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας.

Οι εφέσεις θα πρέπει να εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο αλλά νομικοί κύκλοι τόνισαν ότι με δεδομένο το βεβαρυμένο πρόγραμμα του ανωτάτου είναι σχεδόν βέβαιο ότι η απόφαση δεν θα έχει εκδοθεί προτού εκπνεύσει ο χρόνος του παρόντος τουλάχιστον διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Αστυνομία, συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου για την υπόθεση διαχωρισμού μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία « Aristo» και τις καταγγελίες για προσπάθεια εξαπάτησης του δημοσίου.

Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του, ο πρώην δημοτικός μηχανικός και η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου.