Το ζευγάρι που καταζητείται για τη ληστεία του κοσμηματοπωλείου στη Λεμεσό

 Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες του ζευγαριού που αναζητείται για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τον 25χρονο Omid Sandoghdar και της 19χρονης συζύγου του, Maryam Esmaeil Maslahati, που φέρεται ότι έκαναν τη ληστεία με συνεργούς τον 38χρονο Ιρανό συλληφθέντα , θείο του δράστη, και τη φίλη του 41 χρόνων. Πήραν ως λεία 10 δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, 10 βέρες και διάφορα σκουλαρίκια, βραχιόλια και ρολόγια, συνολικής αξίας 15 χιλιάδων ευρώ περίπου, ενώ τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στο stop list, σε όλα τα σημεία ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο σπίτι των φερόμενων συνεργών, βρέθηκαν ρόπαλα, οπλα πολεμικών τεχνών, μάσκες και περούκες.

Εναντίον τους θα ασκηθούν κατηγορίες για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, αυτουργία στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ένοπλη ληστεία και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Επίσης, εναντίον του 38χρονου εξετάζεται υπόθεση παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 21 Δεκεμβρίου 2010, ενώ εναντίον της 41χρονης, υπόθεση συνέργειας μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο 38χρονος ,  ήταν το άτομο, κατά την αστυνομία,  που έδωσε το αυτοκίνητό του στους δυο καταζητούμενους για να διαφύγουν. Ο ίδιος, ο οποίος είχε συλληφθεί την ίδια ώρα από πολίτες, αρνείται οποιαδήποτε .

Η 41χρονη, υποστήριξε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από το ζευγάρι  για να τους παραλάβει από την περιοχή Νεάπολης, επειδή το αυτοκίνητό τους είχε υποστεί μηχανική βλάβη και τους μετέφερε στο σπίτι της. Υπέπεσε όμως σε αντιφάσεις, ενώ υπάρχει μαρτυρία ότι στην συνέχεια του μετέφερε σε άγνωστο σημείο. Επίσης, στην κατοχή της εντοπίστηκε κουτί που περιείχε 4 κοσμήματα από λευκόχρυσο και μια επαγγελματική κάρτα του κοσμηματοπωλείου στο οποίο διαπράχθηκε η ληστεία.