Το ερχόμενο Σάββατο, ο ΠτΔ θα έχει ξανά συνάντηση με την κ. Ολγκίν

Το ερχόμενο Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ξανά συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του στα ΜΜΕ, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς πότε θα είναι η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν είπε ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δείπνο στην κα Ολγκίν χθες βράδυ.

Ήταν ένα προσωπικό, άτυπο δείπνο μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κας Ολγκίν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ΜΜΕ για πλοίο που μεταφέρει τόνους πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς και που βρίσκεται σταματημένο ανοικτά της Κύπρου, λόγω ζητημάτων σε άδειες εισαγωγής και εξαγωγής, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «διερευνάται το δημοσίευμα», προσθέτοντας ότι σε θέματα που αφορούν ευαίσθητα φορτία λαμβάνονται πρωτόκολλα, σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες για τέτοιες μεταφορές.

Σε ερώτηση για τις έρευνες σε σχέση με τη Μονή Αββακούμ, ο Εκπρόσωπος είπε «να αναμένουμε τις έρευνες να ολοκληρωθούν και όταν υπάρξουν τα όποια ευρήματα από τις έρευνες θα υπάρξει και ανάλογη τοποθέτηση».

Ερωτηθείς αν το κράτος ελέγχει και φορολογεί έσοδα που προέρχονται από διάφορες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, όπως μεταφορά ιερών λειψάνων ή τιμίων ζωνών και άλλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι διαδικασίες που διέπουν εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα οι σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος είναι γνωστές είτε όσον αφορά τις φορολογίες είτε τις διαδικασίες των πρωτοκόλλων που ακολουθούνται.

Αυτή τη στιγμή εγείρεται ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί και την κοινή γνώμη και την κοινωνία τις τελευταίες μέρες. Τα όσα αναφέρονται και μπορεί να ελλοχεύουν παραβίαση του ποινικού κώδικα και αυτά πρέπει να τα δούμε αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες».