Το ΔΗ.ΚΟ. για την επέτειο του θανάτου του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου

37 χρόνια μετά το θάνατο του αείμνηστου Εθνάρχη και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο κυπριακός ελληνισμός με πυξίδα τους αγώνες και τα οράματά του συνεχίζει τον αγώνα για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού και την υπέρβαση της σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Οι αγώνες και η προσφορά του αείμνηστου Εθνάρχη αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα πατριωτικού καθήκοντος για τον κυπριακό λαό και την πολιτική του ηγεσία στη μεγάλη τους προσπάθεια για υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και των συμφερόντων του τόπου και του λαού.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Εθνάρχη Μακάριο, το ΔΗ.ΚΟ. διακηρύσσει για ακόμα μια φορά ότι συνεχίζει με σθένος, αποφασιστικότητα και συνέπεια την πορεία του, την πορεία του αγώνα, της τιμής και του καθήκοντος, με σταθερό στόχο τη σωτηρία της πατρίδας και την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας.

Παράλληλα, το ΔΗ.ΚΟ. απευθύνει για ακόμα μια φορά κάλεσμα εθνικής συνεννόησης, ενότητας και συστράτευσης, που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ευόδωση του αγώνα μας.