Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού για ανάκληση διαβατηρίων

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση του Υ.Σ. και εκφράζει ικανοποίηση για την υλοποίηση της σχετικής πρότασης της Νέας Στρατηγικής του 2017.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατήριων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πρόσωπα που είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα το ΔΗΚΟ εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έστω και τώρα, υλοποιείται μια από τις πλέον πολυσυζητημένες και σημαντικές εισηγήσεις της Νέας Στρατηγικής του 2017 (σελ.36).

Συγκεκριμένα η Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου περιελάμβανε την σταθερή θέση του Δημοκρατικού Κόμματος για «αφαίρεση του διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους «ψευδο-υπουργούς και τους ανώτατους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος καθότι είναι αδιανόητο οι προπαγανδιστές της διχοτόμησης να ταξιδεύουν με διαβατήρια της Κ.Δ.»

Η πρόκληση πολιτικού και διπλωματικού κόστους στην τουρκική πλευρά, με τρόπο που η μη λύση να της προκαλεί συνεχή φθορά είναι εξαιρετικής σημασίας ως τακτική άσκησης πίεσης για αλλαγή της απαράδεκτης τουρκικής στάσης.

Αυτό ωστόσο απαιτεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα εφαρμόζεται με συνέπεια, μέχρι την επίτευξη του στόχου της. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΗΚΟ εισηγείται και την αναστολή λειτουργίας του οδοφράγματος της Δερύνειας.

 

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …