ΑΚΕΛ: Επικοινωνιακές κινήσεις, οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού

Για επικοινωνιακές κινήσεις, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ για τις σημερινές αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου

Η ανακοίνωση:

Οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού καταδεικνύουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του επιδίδονται σε ενέργειες που περισσότερο είναι επικοινωνιακές κινήσεις με αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο, παρά πρωτοβουλίες που μπορούν να αναχαιτίσουν τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας. Σημειώνουμε ότι ακόμα και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ υποστήριξε σήμερα ότι η αφαίρεση διαβατηρίων από τον ηγέτη και στελέχη του ψευδοκράτους θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σε σχέση με την κατάθεση 5ης Διακρατικής Προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ, είναι αναμφίβολα σημαντικό να εξαντλούμε κάθε ρεαλιστική δυνατότητα που μας παρέχεται προκειμένου να επιφέρουμε πολιτικό και νομικό κόστος στην Τουρκία. Δεδομένου ότι έχουν ήδη προηγηθεί άλλες τέσσερις προσφυγές της Δημοκρατίας ενάντια στην Τουρκία, αναμένουμε να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νομικό υπόβαθρο της νέας αυτής διακρατικής προσφυγής και ποιο κόστος αναμένεται ότι θα επιφέρει στην κατοχική δύναμη για τις νέες παράνομες ενέργειες της. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να καλλιεργούνται οι όποιες ψευδαισθήσεις ότι τα νομικά μέσα από μόνα τους μπορούν να μας απαλλάξουν από την κατοχή.

Είναι η ώρα που όλοι -και πρώτος ο Νίκος Αναστασιάδης- πρέπει να αναλογιστούν πού οδηγούνται τα πράγματα και ποια θα είναι η επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χρονοτριβή, παλινωδίες και επικοινωνιακή πολιτική. Ο μόνος δρόμος για να αναχαιτίσουμε νέα τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου και να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από την κατοχή και τη διχοτόμηση είναι η λύση του Κυπριακού, στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.

Εδώ θα έπρεπε να επικεντρωθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες -πειστικές και αποφασιστικές- με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017. Αυτό ακριβώς στοχεύει η πρόταση που κατέθεσε εδώ και μήνες το ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο για το πώς να δράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το επόμενο διάστημα.