Το ΔΗΚΟ παραμένει πιστό στις παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου

Το Δημοκρατικό Κόμμα σε ανακοίνωση του με αφορμή την επετειο του θανάτου του Τάσσου Παπαδόπουλου αναφέρει ότι το κόμμα παραμένει πιστό στις παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου και  δεν θα παραδώσει κοινότητα στις επόμενες γενιές:

“Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τη μνήμη του πρώην Προέδρου του, πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή πριν από εννέα χρόνια.

Η ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν ένας συνεχής αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία και μια συνεχής προσφορά στον κυπριακό λαό.

Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού, στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, στα πρώτα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά των τουρκικών επιβουλών την περίοδο της τουρκοανταρσίας. Μετά το προδοτικό πραξικόπημα, κατά το οποίο συνελήφθη από τους πραξικοπηματίες και την τουρκική εισβολή, πρωτοστάτησε στην επιστροφή του Εθνάρχη Μακαρίου, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε, είτε ως επικεφαλή διαπραγματευτή, είτε ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το κυπριακό.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν πρότυπο κοινοβουλευτικού ανδρός και αδέκαστου πολιτικού.

Το 2003 εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο λαός έχει να θυμάται τον τρόπο με τον οποίο ο Τάσσος Παπαδόπουλος κυβέρνησε τον τόπο, επιτυγχάνοντας οικονομική ασφάλεια και ευημερία για όλο το λαό και οδηγώντας την Κυπριακή Δημοκρατία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Τάσσος Παπαδόπουλος αντιμετώπισε την κρισιμότερη στιγμή στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, το δημοψήφισμα για το σχέδιο λύσης του κυπριακού, το σχέδιο Ανάν.

Η στάση θάρρους και αξιοπρέπειας, που επέδειξε, το γεγονός ότι αψήφησε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, εντός και εκτός Κύπρου και έθεσε, όπως πάντα έπραττε, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό λαό πάνω απ’ όλα, τον κατέταξαν, μαζί με άλλους, στην κορυφή της πυραμίδας των Ηγετών του Ελληνισμού.

Το διάγγελμα του, με το οποίο απέρριπτε το σχέδιο Ανάν και καλούσε το λαό να πράξει το ίδιο, έμεινε ως σημείο αναφοράς στην ιστορία και ως μνημείο αξιοπρέπειας και πατριωτισμού.

Σήμερα, οι παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελούν πηγή άντλησης δύναμης και αγωνιστικότητας.

Σήμερα, που απειλείται και πάλι η Κυπριακή Δημοκρατία με κατάργηση, το Δημοκρατικό Κόμμα διακηρύσσει πως θα μείνει πιστό στην κορυφαία στιγμή του διαγγέλματος του Τάσσου Παπαδόπουλου:

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».”