Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τις εργασίες της Συνόδου αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που άπτονται της Άμυνας της ΕΕ με την έναρξη της λειτουργίας της PESCO, Κοινωνικά Θέματα, η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός, καθώς και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις.

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εξάλλου δείπνο εργασίας των Αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το Μεταναστευτικό.

Στις 15 Δεκεμβρίου, οι εργασίες της Συνόδου θα λάβουν χώρα σε σύνθεση των «27» και θα ξεκινήσουν με πρόγευμα εργασίας, με θέμα την Ευρωζώνη.

Ακολούθως θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στο BREXIT και την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίον θα συνοδεύει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, θα επιστρέψει στην Κύπρο νωρίς το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου.