Το ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης (Video)

Την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση του Europa League, στη φάση των ομίλων, πέτυχε το ΑΠΟΕΛ.

Σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 12ου ομίλου, νίκησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε τους πρώτους του βαθμούς που του επιτρέπουν να διεκδικήσει στους επόμενους αγώνες την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Νίκη με ανατροπή για το ΑΠΟΕΛ που βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, στο 8ο λεπτό από τέρμα του Liuy. Ο Φακούντο Μπερτόλιο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, γύρισε την μπάλα στό ύψος του πέναλτι κι ο Αργεντινός αμυντικός με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Βάτερμαν για το 0-1.

Ο ΑΠΟΕΛ κυνήγησε το γκολ, αλλά οι Αρκάδες έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους γηπεδούχους. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου υπήρξε 12λεπτη διακοπή λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος.

Με την επανέναρξη του αγώνα η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πίεσε για την ισοφάριση κι είδε την προσπάθειά της να αποφέρει καρπούς δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αφού πρώτα είχε δοκάρι με τον Στίλιτς στο 33′. Σ’ εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο διαιτητής υπέδειξε σωστά το την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέβαλε ο Καβενάγκι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ μπήκε αποφασισμένος να κάνει την ολική ανατροπή. Στο 59′ ο Θεοδωρόπουλος με μία εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Εφραίμ γλίτωσε τους Αρκάδες. Όμως, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Καρλάο, με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Στίλιτς, διαμόρφωσε το 2-1 για τους Κύπριους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ του αγώνα, αλλά τα σουτ του -δραστήριου- Πιατκόφσκι, καθώς και του Χαραλαμπίδη, δεν βρήκαν στόχο. Στον αντίποδα, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν απείλησε με προϋποθέσεις την εστία του Βάτερμαν.

Οι συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Βάντερ (78′ Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ. Στίλιτς (87′ Αντίθ), Καβενάγκι (63′ Πιατκόφσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Στ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Δημούτσος (62′ Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (74′ Λανθαρότε), Μάσα (88′ Σκούρτης), Γιάννου, Μπερτόγιο.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σάλκε εξήλθε ισόπαλη 2-2 με την Σπάρτα Πράγας.

Στην επόμενη αγωνιστική, στις 5 Νοεμβρίου, το ΑΠΟΕΛ θα παίξει με τον Αστέρα στην Τρίπολη και η Σπάρτα στην Πράγα με τη Σάλκε.