Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Πολιτικοί στην ακίδα ερευνών” αναφέρει ότι άλλο ένα σκάνδαλο μεγατόνων θα ταράξει το πολιτικό σύστημα και ότι τα πορίσματα της ελεγκτικής υπηρεσίας για τ/κ περιουσίες και πολεοδομικές ζώνες `καίνε πολλούς`. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρει ότι άνοιξαν οι κρουνοί στην Πάφο και δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και ζημιές για καταστηματάρχες. Επίσης, η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις του ΥΠΕΞ ότι αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ μετά την ανακάλυψη στο κοίτασμα Ζορ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ισχυρή στήριξη” αναφέρεται στις επαφές του ΠτΔ στο συνέδριο του ΕΛΚ και στις δηλώσεις του ότι Μέρκελ και Γιούνκερ συμφωνούν με τις θέσεις της Λευκωσίας για την ενταξιακή πορεία της Αγκυρας. Αλλού αναφέρει ότι είναι θέμα ημερών η έξοδος στις αγορές ενόψει και της νέας αξιολόγησης από τον Οίκο Fitch και της αναμενόμενης αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου. Επίσης η “Α” αναφέρεται στις δηλώσεις Σιζόπουλου ότι οι καταγγελίες εναντίον του είναι σκευωρία με πολιτική διάσταση.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πίσω η μπάλα στην Άγκυρα” γράφει στο κύριό του θέμα ότι η Αγκελα Μέρκελ δεν ζήτησε από το ΠτΔ να ξεπαγώσει η Λευκωσία ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι `δεν θα γίνουν εκπτώσεις για κανένα`. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει ότι ο εκ των παυθέντων στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα δηλώνει πως υπήρξαν πιέσεις για καθυστέρηση στις έρευνες. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι για το σκάνδαλο με τα πιστοποιητικά έρευνας ακίνητης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο δόθηκαν οδηγίες για πειθαρχική δίωξη τριών υπαλλήλων.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αποποιούνται το δικαίωμα του εκλέγειν” και γράφει ότι άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων και ότι μόνο 66 είναι οι ψηφοφόροι 18 ετών από σύνολο 8,938. Αλλού γράφει για τους μετανάστες στο Ακρωτήρι, τις ευθύνες της ΚΔ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης η “Χ” αναφέρει ότι το αλκοόλ είναι η πρώτη αιτία θανατηφόρων δυστυχημάτων και ότι δόθηκαν στοιχεία στη Βουλή σε συζήτηση για το θέμα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σε ισχυριζόμενη κομπίνα με Botox” αναφέρεται στις καταγγελίες εναντίον του Μαρίνου Σιζόπουλου και τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος. Αλλού αναφέρει ότι δύο μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Συνεργατικής έχουν παυθεί για να επιταχυνθούν οι έρευνες. Επίσης αναφέρεται, φιλοξενώντας και φωτογραφία, στις ζημιές στην Πάφο λόγω των έντονων βροχών και ότι ενδεχομένως ο Δήμος να κινηθεί και δικαστικά για κακοτεχνίες στο αποχετευτικό.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Συναλλαγή για Τουρκία” αναφέρεται στις δηλώσεις και αντιδηλώσεις για το άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και την στάση της Λευκωσίας. Αλλού αναφέρεται στα 25χρονα από την επανένωση του Βερολίνου και τα οφέλη που αυτή έφερε. Επίσης προβάλλεται η αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια.