Το ακριβότερο γάλα και ψωμί της Ευρώπης στην Κύπρο

Το ότι μας “κατακλέβουν” ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί και το γάλα στην Κύπρο έρχεται να επιβεβαιώσει στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat .

Τις ακριβότερες τιμές γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών στην ΕΕ,  και από τις υψηλότερες σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί έχει η Κύπρος. Την ίδια ώρα που οι κύπριοι δέχονται «χαρακίρι» στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα  πολλές οικογένειες να μην μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα απαραίτητα.

Στην Κύπρο οι τιμές βασικών τροφίμων το 2012 ήταν κατά μέσο 9% ψηλότερες  από το μέσο όρο της ΕΕ, 5% από την Ελλάδα, 19% σε σχέση με την Πορτογαλία και 16% σε σχέση με την Ισπανία

Οι τιμές του γάλακτος-γαλακτοκομικών και αυγών στη Κύπρο ήταν 41% ψηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ  Μάλιστα, η Κύπρος ήταν η ακριβότερη στην ΕΕ με δεύτερη ακριβότερη την Ελλάδα (32%).

Στο ψωμί και τα δημητριακά η Κύπρος ήταν 14% ακριβότερη από το μέσο όρο της ΕΕ, και στα οινοπνευματώδη ποτά 10% ακριβότερη. Αντίθετα, οι  τιμές ήταν χαμηλότερες 11% από το μέσο όρο της ΕΕ για το κρέας και 18% στα προϊόντα καπνού.

Μήπως οι αρμόδιοι αυτού του κράτους πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν και να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις για θωράκιση του κύπριου πολίτη και καταναλωτή…

Φτάνει πλέον η εκμετάλλευση..