«Μολών Λαβέ» απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Ελληνική Κυβέρνηση

Μολών λαβέ!», απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας που απαιτεί την εκκένωση του κτηρίου για τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί τους εργαζόμενους απολυμένους, και την ΕΡΤ να έχει καταργηθεί και σύμφωνα με την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου θα προχωρήσει στο μεταβατικό σχήμα με 2.000 εργαζόμενους, με τρίμηνες συμβάσεις, έως ότου συσταθεί ο νέος δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης.

«Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού για ανθρωπιά, δουλειά, πολιτισμό, ενημέρωση, αξιοπρέπεια για όλους. Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού!

ΕΔΩ ΕΡΤ! ΕΔΩ ΕΡΤ! ΠΟΜΠΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! », αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο, θα συνεχίσουν τις εκπομπές και καλούν τον κόσμο να δίνει το παρών συνεχώς, όπως έκανε μέχρι σήμερα και να συμμετέχει στην περιφρούρηση.

Σύμφωνα με την  ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι «οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε! Είναι βία για να μας γονατίσουν! Είναι βία για να μας τρομάξουν».

«Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και προσθέτουν ότι η Kυβέρνηση θέλει να παραδειγματίσει «όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο απολύσεων στο δημόσιο , να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς! θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου».

«Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει», συνεχίζει η ανακοίνωση και οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι δε σταματούν τον αγώνα «αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανακοίνωσαν επίσης ότι θα εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα και κατηγορούν την Ελληνική Κυβέρνηση, που πλέον στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι οι ίδιοι που «διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις», οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε «κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας», παρουσιάζονται ως οι «αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ».

«Η σιωπή της ΕΡΤ είναι η σιωπή του πολιτισμού της Ελλάδας», αναφέρει τέλος η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.