Το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι, το ΑΚΕΛ αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, προσθέτοντας ότι «δεν καταψηφίζουμε μόνο τον προϋπολογισμό, καταψηφίζουμε συνολικά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση».

Ερωτηθείς, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην παιδιατρική και παιδοχειρουργική πτέρυγα του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, σχετικά με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εμείς έχουμε αποφασίσαμε να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, όχι μόνο απλά και μόνο για το περιεχόμενο του προϋπολογισμού που θεωρούμε ότι αναμενόταν ότι θα είναι σφικτός, αλλά δεν έχει ένα προσανατολισμό αναπτυξιακό και κοινωνικό που εμείς θα θέλαμε να έχει».

«Τον καταψηφίζουμε, όμως, και για την γενικότερη πολιτική την οποία ακολουθεί η Κυβέρνηση. Πρώτα και κύρια την τυφλή προσήλωση στο μνημόνιο και στις επιταγές της Τρόικα δίχως να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε απαίτηση και κατά δεύτερο λόγο και για το γεγονός ότι πέραν από τις απαιτήσεις της Τρόικα προωθεί και η ίδια πολιτικές οι οποίες επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε ό,τι αφορά κυρίως τους εργαζόμενους στον τόπο. Δεν πρόκειται λοιπόν να δώσουμε θετική ψήφος σε αυτή την πολιτική. Δεν καταψηφίζουμε μόνο τον προϋπολογισμό, καταψηφίζουμε συνολικά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση», κατέληξε.