Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου καταδικάζει την εμπλοκή Δημάρχων στη προεκλογική

Σε ανακοίνωση της η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, καταδικάζει την εμπλοκή Τοπικών Αρχών στην προεκλογική του απερχόμενου Προέδρου:

“Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου θεωρεί απαράδεκτη την εκμετάλλευση των Δήμων και Κοινοτήτων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου από το επιτελείο το Νίκου Αναστασιάδη. Σε μήνυμα που κυκλοφόρησε, χωρίς καμία σχετική απόφαση των Τοπικών Αρχών, οι Δήμοι και οι Κοινότητες της ελ. επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάστηκαν ως συνδιοργανωτές προεκλογικής σύναξης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα 18/12/2017. Είναι προφανές ότι ορισμένοι από τους τοπικούς άρχοντες αποφάσισαν μονομερώς να εμπλέξουν τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια στην προεκλογική εκστρατεία του απερχόμενου Προέδρου.

Κρίνουμε ως απαράδεκτη αυτή την ενέργεια τόσο εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, όσο και εκ μέρους όσων εκ των Δημάρχων ή Κοινοταρχών συμμετείχαν σε αυτή. Οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να αποτελούν την μορφή εξουσίας η οποία βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αντί να σύρονται στην εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων.”