Αστυνομία: Προσοχή από διαδικτυακές απάτες

Η Αστυνομία Κύπρου και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επιστήνουν την προσοχή του κοινού μιας και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, προσφέρεται ως ευκαιρία στους επιτήδειους για να δράσουν με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Ένας από τους τομείς δραστηριοποίησης τους, είναι και το διαδίκτυο, γι’ αυτό  καλούν το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό.

Με διάφορες αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, οι επιτήδειοι, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες, επιδιώκοντας την απόκτηση προσωπικών δεδομένων, την κλοπή χρηματικών ποσών ή να επιτύχουν άλλες μορφές εκμετάλλευσης των χρηστών.

Πρόκειται ουσιαστικά για διαφημίσεις, που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, στις οποίες προβάλλονται διάφορες δήθεν προσφερόμενες ευκαιρίες για αγορές δώρων, προϊόντων και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και ευκαιρίες για αγορά προσφερόμενων υπηρεσιών, όπως αεροπορικά εισιτήρια, διαμονές σε ξενοδοχεία και άλλα.

Για άλλη μια φορά, καλείται ο κάθε χρήστης του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στις διαδικτυακές συναλλαγές του, ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο θυματοποίησης του, από τους επιτήδειους.