Τούρκος διπλωμάτης: Οι δηλώσεις Μπάιντεν δεν μας ενόχλησαν ιδιαίτερα

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο τουρκική διπλωματική πηγή είπε: “Ο Μπάιντεν δεν έκανε δηλώσεις, οι οποίες να ενοχλήσουν ιδιαίτερα την τουρκική πλευρά”, αναφέρει στην εφημερίδα “Μιλλιέτ”, .

Η ίδια πηγή αναφέρει στην εφημερίδα: “Ο Μπάιντεν τόνισε την ανάγκη για λύση. Εμείς αυτό θέλουμε”. Ο ίδιος αρμόδιος σχολιάζει ότι ο Μπάιντεν λέγοντας ότι αναγνωρίζει μόνο ένα κράτος στην Κύπρο, ικανοποίησε τους Ε/κ.

“Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου” είναι ο τίτλος της εφημερίδας “Μιλλιέτ” που αναφέρει ότι σήμερα ο Μπάιντεν θα δώσει το μήνυμα για γρήγορη λύση στους δύο ηγέτες.

Η εφημερίδα “Χουριέτ” με τίτλο “Δεν υπάρχει σχέδιο λύσης”, γράφει στον υπότιτλό της “Δεν αναγνωρίζει την `ΤΔΒΚ`”. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Μπάιντεν δηλώνοντας ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία διέλυσε τις ανησυχίες των Ε/Κ που δημιουργήθηκαν επειδή θα περάσει στα κατεχόμενα. Επισημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και αναφέρει ότι τα ίδια μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν και στα κατεχόμενα σήμερα.

Η εφημερίδα “Σαμπάχ” έχει τίτλο “Άρχισε η ‘απόβαση’ Μπάιντεν στην Κύπρο”.

Η εφημερίδα “Ζαμάν” υπό τον τίτλο “Κρίσιμη επίσκεψη στην Κύπρο από τις ΗΠΑ”, σχολιάζει ότι η Ουάσινγκτον κινητοποιείται για την λύση του Κυπριακού εξαιτίας των υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με τη “Ζαμάν” η Άγκυρα στηρίζει την επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο εκτιμώντας ότι θα συμβάλει θετικά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Η εφημερίδα “Ακσάμ” έχει τίτλο “Για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια”.