Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τον τίτλο “Αναγνωρίζει το κράτος, πάει στο ψευδοκράτος” και γράφει ότι ήταν ισχυρή η δήλωση Μπάιντεν για αναγνώριση μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι θα συναντηθεί με τον Ερογλου εφόσον δεν θα επιχειρηθεί οτιδήποτε που να συνιστά αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Επίσης, η εφημερίδα σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα νοσοκομεία με τη φυγή γιατρών λόγω συνθηκών εργασίας και μείωσης μισθών. Αλλού η “Σ” αναφέρει ότι λόγω της αποχής στις ευρωεκλογές οι έδρες θα ανακοινωθούν σε δεύτερο γύρο κατανομής.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Τετ-α-Τετ στο σπίτι του Ν.Αναστασιάδη”  αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι στο δείπνο στην οικία του ΠτΔ λέχθηκαν και τα πλέον σημαντικά για την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Μπάιντεν, ενώ προστίθεται ότι ο κ. Μπάιντεν `έκλεισε στόματα` με την πρώτη του δήλωση κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει στην πρώτη της σελίδα ότι κατέρχονται σήμερα στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί σε ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ ενώ παραμένουν ως αγκάθια ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αλλού η “Α” γράφει ότι αναζητείται ο διευθυντής της εταιρείας που εμπλέκεται στην κομπίνα με τα μεταχειρισμένα οχήματα ενώ διάταγμα κράτησης εκδόθηκε εναντίον λογιστή.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπό τον τίτλο “Ενισχυμένος ρόλος για Κύπρο”  αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε διαθέσεις και προθέσεις με το που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο και ότι πλέον αναδεικνύεται ο ενισχυμένος ρόλος της Λευκωσίας στο ενεργειακό. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι από το 2006 χρονολογείται η κομπίνα με τα οχήματα που πωλούνταν ως καινούργια και ότι το κράτος ζήτησε τη συνδρομή της βρετανικής δικαιοσύνης. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι διεξάγεται ποινική έρευνα για 4 υπαλλήλους του Υπ. Εμπορίου για `ματσαράγκες` σε πρόγραμμα προώθησης προϊόντων ύψους 2.9 εκ ευρώ.

 ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Έχουμε λόγο και δεν απέχουμε” γράφει ότι οι εκλογές της Κυριακής θα πρέπει να δώσουν απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-Τρόικας. Αλλού αναφέρει ότι δόθηκε το πράσινο φως για αποθήκευση επικίνδυνων υλικών σε ενεργειακή εταιρεία από Κυβέρνηση-δήμαρχο Αραδίππου. Επίσης η “Χ” αναφέρεται στην επίσκεψη Μπάιντεν φιλοξενώντας φωτογραφία με λεζάντα “Μόνο οι Κύπριοι μπορούν να αποφασίσουν το όραμα για το μέλλον τους”.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Είναι πάντοτε εφικτή η ειρήνη” αναφέρεται στη δήλωση του Μπάιντεν με την άφιξη του στην Κύπρο και τα μηνύματα που έστειλε για τη λύση και την αναγνώριση μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα γίνεται αναφορά στα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μπάιντεν και την κινητοποίηση της αστυνομίας. Αλλού αναφέρει ότι παραμένουν οι διαφωνίες του δημαρχείου Αγίου Δομετίου και της αρχής του ιπποδρόμου με τις δημοτικές αρχές να αρνούνται να περιπολούν την περιοχή τις μέρες των ιπποδρομιών.

 The Cyprus Daily: Με τίτλο “Εφικτή η ειρήνη”  αναφέρεται στις δηλώσεις Μπάιντεν ότι ο ίδιος δεν φέρνει κάποιο σχέδιο λύσης και ούτε έρχεται για να επιβάλει τη λύση. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάκτηση του κυπέλλου από το ΑΠΟΕΛ για 20η φορά στην ιστορία του. Επίσης προβάλλεται πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα η υποστήριξη που παρέχει στο Cyprus Pride Parade o Stephen Fry, Βρετανός ηθοποιός και παρουσιαστής.