Του το δώσανε, δεν το διάλεξε..

Ουδεμία ανάμειξη στην επιλογή υπηρεσιακού οχήματος είχε ο Καρογιάν δηλώνει το Υπ. Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν ουδεμία ανάμιξη είχε στη διαδικασία επιλογής του υπηρεσιακού οχήματος που του παραχωρήθηκε και κατά συνέπεια η χρήση του συγκεκριμένου οχήματος δεν ήταν δική του επιλογή, όπως ενδεχομένως να συμπεραίνεται από κάποια σχετικά δημοσιεύματα

Το Υπουργείο Οικονομικών, με σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από αξιωματούχους του κράτους, διευκρινίζει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ως τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δικαιούται με βάση σχετική νομοθεσία υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Εξηγεί ότι στον κ. Καρογιάν παραχωρήθηκε προσωρινά από το Υπουργείο Οικονομικών όχημα μεγαλύτερου κυβισμού από αυτό που προβλέπει η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με βάση τα οχήματα που διέθετε το κράτος όταν παραχωρήθηκε το όχημα.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι  η διευθέτηση είναι προσωρινή μέχρις ότου το κράτος διαθέσει στον κ. Καρογιάν όχημα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.