Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία

«Ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για το θέμα της Αγίας Σοφίας. Με καινούργια ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαντά στις αντιδράσεις της Αθήνας μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και το προκλητικό σόου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. “Η Ελλάδα, με το πρόσχημα, αντιδρά στην εναρκτήρια λατρεία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, η εχθρότητα προς το Ισλάμ και την Τουρκία αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά. Καταδικάζουμε έντονα την ελληνική Κυβέρνηση και τα μέλη του Κοινοβουλίου, με τις εχθρικές δηλώσεις τους, που επέτρεψαν δημόσια το κάψιμο της ένδοξης σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη” αναφέρεται.

“Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης δεν μπορούν να χωνέψουν ότι γίνεται ξανά προσκύνημα στην Αγία Σοφία και τρέφουν ξανά αυταπάτες. Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία” αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

“Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια και πρέπει να απαλλαγεί από την τεμπελιά της. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι πιέσεις εναντίον της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στα εδάφη της καταγράφονται στις αποφάσεις” τονίζει η ανακοίνωση.

“Η Τουρκία δεν μπορεί να δώσει μαθήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εθνικής κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας. Η Τουρκία άνοιξε για λατρεία σύμφωνα με τη βούληση του τουρκικού έθνους το τζαμί της Αγίας Σοφίας, όπως τα άλλα πολιτιστικά μας περιουσιακά στοιχεία της γης μας, ανήκουν στην Τουρκία, θα είναι για πάντα στην ιδιοκτησία και στην προστασία μας. Το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας για λατρεία είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της Σύμβασης για τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO του 1972” καταλήγει.

Check Also

Τουρκία – Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν να στείλει τον γιο του «αρχιστράτηγο» στην Συρία

Nα στείλει τους νεολαίους του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA), που πρόεδρο έχει τον Μπιλάλ Ερντογάν, …

ΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές καλούν τον Μπάιντεν να μην επιτρέψει τη πώληση F-16 στην Τουρκία

«Ο πρόεδρος (Μπάιντεν) πρέπει να ενεργήσει προς το εθνικό συμφέρον μας για χάρη της σταθερότητας …