Τουρκικός Τύπος: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θύμωσε με τον Έρογλου 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ” η οποία γράφει ότι ένταση προκλήθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χθες μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/Κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “θύμωσε” με την επιμονή της τ/κ ηγεσίας να γίνουν αποδεκτές οι συγκλίσεις που συμφωνήθηκαν επί Χριστόφια – Ταλάτ.

Η “Χουριέτ” χαρακτηρίζει το χθεσινό επεισόδιο ως “διπλωματικό σκάνδαλο”. “Δεν με αφορούν αυτά που συμφωνήθηκαν μέχρι σήμερα, πρέπει να συζητηθούν μόνο τα θέματα που εγώ θα αποδεχτώ”, φέρεται να είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την “Χουριέτ”.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα ΗΕ προσπάθησαν να “ηρεμήσουν” τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχώρησε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν έχουν διακοπεί οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έπειτα από αυτό το επεισόδιο και ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Άλλη τουρκική εφημερίδα , η “Τουρκίγε”, υποστηρίζει ότι αρχικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν βρήκε ικανοποιητικά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία τέθηκαν προς έγκριση των ηγετών και και ότι δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την “Τουρκίγε”, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν αποδέχεται τις συγκλίσεις του παρελθόντος και πρότεινε να επιλέξουν αυτά που θεωρούν κατάλληλα και τα υπόλοιπα να τα “πετάξουν”.

Σύμφωνα με την “Τουρκίγε” η τ/κ αντιπροσωπεία αρνήθηκε την πρόταση και τότε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε αυστηρά: “Πρέπει αυτό να το αποδεχτούμε διαφορετικά θα εγκαταλείψω τις διαπραγματεύσεις”.