Κυβέρνηση και Τρόικα τα βρήκαν για επικαιροποιημένο μνημόνιο και εκποιήσεις

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 5η αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής, με προαπαιτούμενο, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, με εξαίρεση την πρώτη κατοικία.

Κυπριακές Αρχές και Τρόικα κατέληξαν νωρίτερα σήμερα σε συμφωνία για το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ακινήτων, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί πριν από το Γιούρογκρουπ της 12ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του κυπριακού προγράμματος, όπως δήλωνε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα “ζωτικής σημασίας” νομοσχέδιο για το πρόγραμμα.

Η ίδια πηγή σημείωνε ότι το αποτέλεσμα της 5ης αξιολόγησης είναι θετικό, υπάρχουν θετικά σημάδια στην οικονομία, τα δημοσιονομικά είναι υπό έλεγχο και έχει επιτευχθεί καλή πρόοδος στη σταθεροποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα.

“Το πρόγραμμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με τη θετική έννοια” σημείωνε η ίδια πηγή, δηλώνοντας ότι “η οικονομική ανάπτυξη είναι στα χέρια σας”.