Τουρκία: Πουλάνε έπιπλα και ηλεκτρικές τους συσκευές για να επιβιώσουν – Βασικός μισθός 185 ευρώ

Σε πανικό βρίσκονται οι πολίτες της Τουρκίας οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια που πλήττει τη χώρα. Πολλοί μάλιστα πωλούν ακόμη και τις ηλεκτρικές τους συσκευές για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (8/12) ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Fox η κατάσταση είναι δραματική. Ένας πατέρας χαρακτηριστικά όπως τόνισε σε δηλώσεις του με αναγκάστηκε να πουλήσει το ψυγείο του προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του.

Σε ερώτηση που του έγινε μάλιστα για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε»

Άλλος Τούρκος πολίτης αποκάλυψε πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δύο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή ο βασικός μισθός έχει πάει από τα 415 στα 185 ευρώ.

Παράλληλα ο Ταγίπ Eρντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμίσει την οικονομική εξαθλίωση την ώρα που βουλευτής του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

«Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», υπογράμμισε ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι είναι αχάριστοι όσοι λένε ότι ο λαός πεινάει.