Τουρκία: «Πεθαίνουμε της πείνας» – Απελπισμένοι πολίτες ζητούν από τον Ερντογάν να βγει στον δρόμο

Την απελπισία τους δεν μπορούν να κρύψουν οι πολίτες της Τουρκίας οι οποίοι ζητούν από τον πρόεδρο της χώρας να βγει στον δρόμο τονίζοντας πως «πεθαίνουν από την πείνα».

Η κατάσταση στη γειτονική μας χώρα συνεχώς γίνεται και χειρότερη καθώς η τουρκική λίρα κατρακυλά.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή (3/12) σε ρεπορτάζ του από την τουρκική αγορά τροφίμων ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης ο κόσμος έχει πολλά παράπονα.

«Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας. Ο Ερντογάν να βγει στον δρόμο να δει την κατάσταση του λαού», δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ένας απεγνωσμένος Τούρκος πολίτης

Στη συνέχεια ένας πωλητής τυριών, απογοητευμένος είπε πως «ο κόσμος παλιά ερχόταν εδώ για να αγοράσει φθηνά, τώρα δεν έχει νόημα».

Ο Ερντογάν επιμένει στην ίδια στρατηγική
Ο πρόεδρος της χώρας όμως Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στην ίδια οικονομική στρατηγική λέγοντας στα στελέχη του κόμματός του πως η χώρα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Κίνας, εννοώντας την τεχνολογική ανάπτυξη, με την αντιπολίτευση απαντά ότι εννοεί μάλλον εννοεί τους μισθούς της ασιατικής χώρας.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι υπάρχει άτυπο εμπάργκο των ξένων δυνάμεων στην Τουρκία, για την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Η γειτονική χώρα σύμφωνα με τον Ερντογάν, προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της οπλικά συστήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της.

«Όπως και σε άλλους τομείς, βάλαμε ως στόχο να εμποδίσουμε την εξάρτηση της χώρας μας στο πυροβόλο θαλάσσης. Ήδη υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και στο ζήτημα του κόστους προμήθειας των συστημάτων από το εξωτερικό, όσο και στο χρόνο της παράδοσης τους και έχουμε υποστεί και κρυφά και φανερά εμπάργκο και προσπάθειες παρεμπόδισης των προμηθειών αυτών» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Θα μείνουν στην ιστορία και θα σταματήσουν τα μεγάλα κόστη προμήθειας των οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, όπως και τα κρυφά εμπάργκο».