Τουλάχιστον 10 αντάρτες νεκροί στην Κολομβία

Τουλάχιστον δέκα αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας ( FARC ) σκοτώθηκαν σε ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στη νοτιοανατολική Κολομβία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουάν Κάρλος Πινζόν. Η επίθεση του στρατού, που ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή, έγινε σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην πόλη Κουμπαράλ της επαρχίας Μέτα , μια από τις περιοχές όπου δρουν οι αντάρτες FARC.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά της μαρξιστικής εξέγερσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας , προσθέτοντας ότι βρέθηκαν τα πτώματα των ανταρτών. Μεταξύ των θυμάτων είναι ο Πέδρο Λαίν Πάρα, ένας από τους επικεφαλής περιφερειακής μονάδας των FARC, ενώ στο θέατρο των επιχειρήσεων 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο στρατός κατέσχεσε όπλα, βαρέως τύπου πολυβόλα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας ιδρύθηκαν πριν από 49 χρόνια και ο αριθμός των ανταρτών σήμερα υπολογίζεται σε 8.000 μαχητές. Η αντάρτικη οργάνωση για περισσότερο από ένα χρόνο είναι σε διαπραγματεύσεις με την κεντρική εξουσία της Κολομβίας στην Κούβα, για τον οριστικό τερματισμό του αιματηρού πολέμου που έχει προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και είναι ο μακροβιότερος εμφύλιος στην Λατινική Αμερική.