Να επανασυνδεθεί το οικιακό ρεύμα σε ευάλωτους και φτωχούς καταναλωτές

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την απόφαση της ΑΗΚ να μην προχωρήσει τις μέρες των εορτών, σε αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από οικιακούς καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ακόμα περισσότερο θεωρούμε πολύ θετική ενέργεια την απόφαση της ΑΗΚ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε άπορους οικιακούς καταναλωτές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ κ. Τσουρή αλλά και στον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λακκοτρύπη, με σκοπό να επεκταθεί αυτή η πολιτική και όλες τις μέρες του χειμώνα, ιδιαίτερα στις πολύτεκνες οικογένειες και σε φτωχές οικογένειες σε ορεινές περιοχές.

Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ληπτών δημοσίου βοηθήματος που ζουν σε ορεινές περιοχές αλλά και σε πολύτεκνες οικογένειες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές (ΑΗΚ, κυβέρνηση) να προωθήσουν πολιτικές αντιμετώπισης της ενεργειακής πενίας, οι οποίες τυγχάνουν χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ