Τορναρίτης: Η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα

Τορναρίτης: Η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα και προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όσων πίστεψαν και πιστεύουν στην ελευθερία και την ειρήνη.

Η Αγία Σοφία παραμένει διαχρονικά ένα οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας αλλά και ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αυτό το εμβληματικό μνημείο, εκτός από σύμβολο του χριστιανικού κόσμου, αποτελεί και ένα εξαιρετικό δείγμα πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και αντικατοπτρίζει την πλούσια και μακραίωνη ιστορία της Κωνσταντινούπολης.

Ως ένα τέτοιο μνημείο θα πρέπει να προστατευτεί και να συνεχίσει να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών.

Η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα και προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όσων πίστεψαν και πιστεύουν στην ελευθερία και την ειρήνη.