Τορναρίτης:Οι πολίτες απέδειξαν πως εμπιστεύονται τη συνετή και υπεύθυνη πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΔΗΣΥ κ. Νίκου Τορναρίτη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Στις χθεσινές ευρωεκλογές οι πολίτες απέδειξαν πως εμπιστεύονται τη συνετή και υπεύθυνη πολιτική που λέει σκληρές αλήθειες γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν. Την ίδια όμως στιγμή, οφείλουμε με νηφαλιότητα και ωριμότητα να βάλουμε στο πλάι την καθαρή εκλογική μας επικράτηση, όταν οι πολίτες και η κοινωνία αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων που αναμένουν λύσεις.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sAqfxAje9lo&feature=youtu.be

Παρά το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη χθεσινή κάλπη κατέγραψε το ψηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ σε εκλογές, δεν διαβάζουμε κομματικές επιδόσεις. Οι πολίτες που αποφάσισαν να ψηφίσουν στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει με υπευθυνότητα και σύνεση να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Τις πολιτικές που θα αλλάξουν την Κύπρο ωφέλιμα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά.

Η εντολή, τόσο στους ευρωβουλευτές μας, όσο και σε όλους εμάς, είναι με συνέπεια και μεγαλύτερη ακόμα αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τις πολιτικές που θα ανοίξουν το δρόμο για την επανένωση της πατρίδας μας, θα ολοκληρώσουν τη διάσωση της οικονομίας μας, θα ικανοποιήσουν το αίτημα για δικαιοσύνη και θα φέρουν ξανά ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει και σε όσους δεν έκριναν χθες ότι άξιζε τον κόπο να ψηφίσουν.

Στις ευρωεκλογές σημειώθηκε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ποσοστό αποχής. Η αποχή στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα προς όλους μας. Και στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Επιβεβαιώνει την απώλεια αξιοπιστίας της πολιτικής, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι μας. Υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, ξύλινος πολιτικός λόγος, αδυναμία ανάληψης πολιτικού κόστους, έσπρωξαν μακριά την κοινωνία από την πολιτική.

Ευχαριστώντας τους πολίτες που μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και αποδίδοντας τα εύσημα στους υποψηφίους μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους 6 εκλεγέντες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι εκλογές βεβαίως τελείωσαν. Τα προβλήματα παραμένουν μπροστά μας και αναζητούν λύσεις. Με πραγματική ενότητα μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.