Τον Φεβρουάριο οι μειώσεις στα φάρμακα

Με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων, λόγω εμπλοκής με την εταιρεία που έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του νέου τιμοκαταλόγου, θα εφαρμοστούν  οι μειώσεις στα φάρμακα.

Τη δήλωσε έκανε η υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου, μιλώντας στη Βουλή. Η κυβέρνηση είπε, τηρεί την  υπόσχεσή της και οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτά τα ευαίσθητα θέματα, ούτε και να τα χειρίζεται χωρίς σοβαρότητα, δήλωσε η  βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου ,ζητώντας να αναρωτηθούν οι πολίτες «με ποια δεδομένα ο τέως Υπουργός Υγείας υποσχόταν στους ασθενείς, κάνοντας σημαντικές εξαγγελίες για φθηνότερα φάρμακα πριν φύγει από το Υπουργείο, τις οποίες φανερά δεν θα μπορεί να εκπληρώσει”. Αναμένονται , πρόσθεσε, πολλές απαντήσεις από τη νέα Υπουργό Υγείας “πως μια διαδικασία βασισμένη σε εμπεριστατωμένη μελέτη με σημαντικά αποτελέσματα, που προετοιμάστηκε από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, τώρα κρίνεται αναξιόπιστη και καταγγέλλεται η προσφορά”.

Η κ. Κυριακίδου θα ζητήσει άμεση ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας ώστε να γνωρίζει ο κάθε ασθενής την αλήθεια γύρω από ένα τόσο σοβαρό θέμα.