Οι επεκτατικές πολιτικές, πολιτικές τρομοκρατίας,λέει ο Δημήτρης Χριστόφιας

Επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν και να τερματιστούν οι επιθετικές και επεκτατικές πολιτικές που ,στηριζόμενες στην υπεροχή της ισχύος, προκαλούν αδικία και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες λαών και κρατών. Αυτό τόνισε στον χαιρετισμό του στη διάσκεψη της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ως προς την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η τρομοκρατία, όπως την καθόρισε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι  «εγκληματικές πράξεις που αποσκοπούν στη δημιουργία κατάστασης τρόμου στο ευρύ κοινό ή σε μια ομάδα ή σε μέλη μιας ομάδας για πολιτικούς λόγους. Οι πράξεις αυτές καταδικάζονται ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε πολιτικές, φιλοσοφικές, ιδεολογικές, φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες αιτίες που μπορούν να προβληθούν για να τις δικαιολογήσουν».

Δεν αρκεί αυτή η καταδικαστική περιγραφή για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιβάλλεται μία συνολική πολιτική, βασισμένη σε αρχές και όχι σε μονομερείς , κατασταλτικές ενέργειες.

Επιβάλλεται, τόνισε ο κ. Χριστόφιας,  να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, η ανέχεια και η εκμετάλλευση που προκαλούν κοινωνικές και πολιτισμικές ρήξεις και οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν το μίσος, την έχθρα, την ανωμαλία.

Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τόνισε, ιδιαίτερη πρέπει να είναι η συμβολή των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών, που πρέπει να εναρμονίσουν τη δράση τους με τις πολιτικές για συλλογική και στη βάση αρχών αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.