Τον υποψήφιό του παρουσίασε το ΕΛΑΜ παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού, το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) ανακοίνωσε την κάθοδο του στις προεδρικές εκλογές.

Υποψήφιός του θα είναι ο Γεώργιος Χαραλάμπους, μέλος του κινήματος. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΕΛΑΜ αποφάσισε την κάθοδό του στις εκλογές επειδή κανένας από τους υποστηρικτές του δεν ένιωθε να τον αντιπροσωπεύουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης σε εστιατόριο της Λευκωσίας, ο Γιώργος Χαραλάμπους μίλησε για «τα αδιέξοδα τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομία, στα οποία μας οδήγησαν όσοι έχουν κυβερνήσει τον τόπο μέχρι σήμερα, μηδενός εξαιρουμένου, χρειάζονται λύσεις εθνικές τις οποίες μόνο ένα λαϊκό εθνικιστικό μέτωπο μπορεί να δώσει» και ζήτησε από όσους «έχουν αγανακτήσει από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο» να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Τάχθηκε κατά του μνημονίου, απαίτησε κατάργηση όλων των επιδομάτων που δίνονται στους αλλοδαπούς και Τουρκοκύπριους, απέλαση των μεταναστών και διαγραφή του χρέους στις ευπαθείς ομάδες.

Οι βουλευτές της  Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης, καταφέρθηκαν εναντίον των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΑΚΕΛ και αποκάλεσαν «λαμόγια» εκείνους που άνοιξαν τα οδοφράγματα το 2003..